Avontuurlijk spelen

Bij Park de Stadshoeve staat avontuurlijk spelen centraal. In ons park kun je heerlijk buiten spelen in één van de speeltuinen of bij het waterspelen. Alle speelplekken zijn avontuurlijk aangelegd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De speelplekken zijn openbaar en bovendien vrij toegankelijk. 

Word Vriend van de Stadshoeve
Drone foto Park de Stadshoeve Zwolle Stadshagen

Avontuurlijk spelen bij Park de Stadshoeve

Hummelhoeve 0-4 jaar

Voor de allerkleinsten is er tegenover het terras van Bistro de Stadshoeve een omheinde speeltuin. Hierin staat een variatie aan schommels, een glijbaan en een zandtafel. Daarnaast is er volop zand om lekker mee te spelen. Bij de aanleg van de speeltuin is rekening gehouden met toegankelijkheid voor kinderen met een beperking. 

Speelkasteel Werkeren 5-12 jaar

Het speelkasteel is een reusachtig houten bouwwerk met vier torens. In en om de torens kun je klimmen en klauteren. Er is een glijbaan, een touwbrug en nog veel meer te ontdekken in dit unieke speeltoestel. Rondom het speelkasteel ligt een gracht, waar je overheen kunt met stapstenen. Gemakkelijke zitbanken bieden een plek om even uit te rusten. 

Speelboerderij met waterspelen Zwolle Stadshagen

Waterspelen

Naast de Hummelhoeve ligt het waterspelen. Het waterspelen bestaat uit watertafels en watergoten. Met de handpomp kunnen kinderen zelf grondwater oppompen om in de goten te laten lopen. Bij de gracht staat ook een handpomp om extra water in de gracht te pompen. Een heerlijke plek om je helemaal uit te leven met waterplezier. 

Wilgentunnels op het park

Trekvlot en Wilgentunnels

Naast het speelkasteel ligt een groot houten trekvlot met zijkanten. Het vlot kun je vooruit bewegen door aan een touw te trekken. Hiermee kun je vanaf het speelkasteel over de gracht naar de terp varen en weer terug. Op de terp staan zes Wilgentunnels waar kinderen lekker kunnen ravotten.  

Een kabouter van het kabouterpad

Kabouterpad

Er zijn negen gekleurde kabouters verstopt in ons park en bij elke kabouter hebben we een leuke seizoensgebonden opdracht bedacht. In pakweg een uur loop je het pad, dat geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Informatie is af te halen bij de kiosk van de Bistro. 

Beweegroute Stadspad Stadshagen

Beweegroute het Stadspad

De beweegroute is een vrolijke, educatieve wandelroute met leuke en interessante weetjes over de flora en fauna. Op elk bordje staan beweegopdrachten. De route is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort tot 1 of 1,5 kilometer. De Stadshoeve is een startpunt. 

Steun ons park en word Vriend van de Stadshoeve

Wij kunnen alleen bestaan door donaties, de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van onze Vrienden. Vanaf €25,- per jaar ben je Vriend en steun jij onze stichting. Hiermee kunnen wij ons park onderhouden en open houden. Uiteraard geven wij jou als Vriend extra voordelen bij Burendag of andere activiteiten op ons park. Geef hier jouw gegevens door en doneer of word Vriend van de Stadshoeve.

Ga naar de donatiepagina
Ouessant schaap duo

Nieuws van de Stadshoeve

Klusochtend 13 april

Afgelopen zaterdag hebben we met de vrijwilligers van de Stadshoeve en omwonende uit de wijk [...]

Lees meer
Beweegroute Het Stadspad

Bewegen, Flora & Fauna Beweegroute Het Stadspad is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort [...]

Lees meer
Bekijk alle nieuws

Volg ons op instagram

Ga naar instagram