Educatie

Bij Park de Stadshoeve is educatie een belangrijke pijler. Ons park en faciliteiten lenen zich om de bewoners en leerlingen uit de wijk meer te leren over natuur, geschiedenis, dieren en nog veel meer. Op het gebied van natuur en milieu (NME) hebben wij verschillende themakisten ontwikkeld. Deze zijn te gebruiken op de basisscholen en kinderdagopvang. 

Op het park worden vele andere mogelijkheden aangeboden om al spelenderwijs nieuwe dingen te leren. 

speurtocht dieren

Ontdek de verschillende themakisten (NME)

Konijn

Aai eens een konijn

De themakist  “Aai eens een Konijn” is gericht op de groepen 1 en 2. Deze les is een kennismaking met de verschillende dieren van de kinderboerderij. Welke dieren zijn er op de kinderboerderij? Hoe zien de dieren eruit? Tijdens het bezoek aan ons park kunnen de kinderen dicht bij de dieren komen en vragen stellen.

Vraag info aan

Ik ben een Boer(in)

De themakist “Ik ben een Boer(in)”  is gericht op de groepen 3 en 4. Deze les gaat over de verzorging van de dieren. Hoe wonen dieren en wat eten ze? Kinderen gaan zelf na wat de dieren nodig hebben. Tijdens het bezoek aan ons park kunnen de kinderen de dieren van dichtbij bekijken en ze borstelen en voeren. 

Vraag info aan
Paaseieren zoeken Stadshoeve

Van dier tot supermarkt

De themakist “Van dier tot supermarkt” is gericht op de groepen 5 en 6. Deze les gaat over producten afkomstig van dieren. Welke producten worden gemaakt van dieren en koop je in de supermarkt? Tijdens het bezoek aan ons park kunnen de kinderen helpen bij het verzorgen en voeren van de dieren. 

Vraag info aan
Leskist waterdiertjes NME aanbod Park de Stadshoeve

Waterdiertjes

De themakist “Waterdiertjes” is gericht op de groepen 3 tot en met 8. In deze les komen ze van alles te weten over de diversiteit aan waterdiertjes in het oppervlaktewater. Ook leren ze hoe ze de waterdiertjes kunnen herkennen. Tijdens het bezoek aan ons park gaan ze met visnetjes en materialen aan de slag om waterdiertjes te vangen en onder de loep te krijgen.  

Vraag info aan
Bodemdiertjes

Bodemdiertjes

De themakist “Bodemdiertjes” is gericht op de groepen 3 tot en met 8. In deze les leren ze over verschillende bodemdiertjes en het nut dat ze hebben in de natuur. Tijdens het bezoek aan ons park gaan de kinderen op zoek naar bodemleven. Hierbij gebruiken ze werkbladen, zoekkaarten en loeppotjes en gaan ze op ontdekkingstocht. 

Vraag info aan
Smaaklessen

Smaaklessen

De themakist “Smaaklessen” is gericht op de groepen 1 tot en met 8. De kist bestaat uit een lesmap met lesmateriaal, alle keukenmaterialen die je kunt gebruiken tijdens het geven van smaaklessen. De themakist is geschikt voor bijvoorbeeld een projectweek over voeding. Op aanvraag kunnen wij ook een les op maat aanbieden.  

Vraag info aan

Ontdek ons verdere aanbod

Een kabouter van het kabouterpad

Kabouterpad

Er zijn negen gekleurde kabouters verstopt in ons park met elk een leuke seizoensgebonden opdracht. Met een kralenketting in de hand, een rode puntmuts op het hoofd en een opdrachtenboekje erbij beleven de kinderen een spannend uurtje.

  • Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. 
  • Wij vragen €1,50 per kind.
  • Inclusief kaboutermuts, diploma en kleurplaat. 
  • Het pakket is af te halen bij de Bistro.
  • Kom je met emeer dan tien kinderen, mail ons dan vooraf even.
Beweegroute Stadspad Stadshagen

Beweegroute Het Stadspad

De beweegroute is een vrolijke, educatieve wandelroute met leuke en interessante weetjes over de flora en fauna. Op elk bordje langs de route staan beweegopdrachten, met behulp van een dobbelsteen wordt de opdracht bepaald. Geen dobbelsteen in de jaszak? Geen probleem. Die kan worden opgehaald bij Het Zonnehuis of bij De Stadshoeve.

  • De route is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort tot 1 of 1,5 kilometer.
  • Er zijn twee startpunten: bij het Zonnehuis en bij De Stadshoeve. 
  • Een dobbelsteen is te verkrijgen voor €0,50 bij de Bistro. 
Informatiebord over de geschiedenis van Masterbroek

Historische wandeling 

De wandelroute is uitgestippeld over het park. Bij deze route van het verleden naar het heden sta je stil bij bijzondere plekken en worden anekdotes en verhalen van vroeger op een eigentijdse wijze verteld. Herleef vroegere tijden en krijg een indruk van de ontwikkeling van de Stadshoeve.

In de Stadshoeve is een maquette van het vroegere kasteel Werkeren en op het houten speelkasteel hangt een groot schild met de familiewapens van de drie families die ooit op kasteel Werkeren hebben gewoond. 

Voor de Stadshoeve ligt het Reuvekampplein; vernoemd naar de laatste bewoners van boerderij ’t Werkel, die op het park stond.  

Nieuws bij Park de Stadshoeve

Klusochtend 13 april

Afgelopen zaterdag hebben we met de vrijwilligers van de Stadshoeve en omwonende uit de wijk [...]

Lees meer
Beweegroute Het Stadspad

Bewegen, Flora & Fauna Beweegroute Het Stadspad is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort [...]

Lees meer
Paaseieren was weer een groot succes!

2e paasdag waren er weer 160 kinderen die bij Park & Bistro de Stadshoeve paaseieren [...]

Lees meer
Paaseieren zoeken bij Park de Stadshoeve

Vanaf dinsdag 26 maart 2024 kan iedereen voor €3,- een kaartje kopen bij Bistro de [...]

Lees meer
Voorzomer markt zoekt ondernemers

Op zaterdag 1 juni 2024, tussen 10:00 en 17:00 uur organiseren wij samen met Bistro [...]

Lees meer
NL doet weer succes

Zaterdag 16 maart was het weer tijd voor NL doet! Met een grote groep vrijwilligers [...]

Lees meer
Nieuwe ZZP-partner Groeneveld & Zn

Schildersbedrijf Groeneveld & Zn is ZZP-partner van Park de Stadshoeve geworden! Dat vinden wij ontzettend [...]

Lees meer