Over de Stadshoeve

Stichting de Stadshoeve heeft als doel om de inwoners van de wijk Stadshagen met elkaar te verbinden. Dit doen wij door een ontmoetingsplek te zijn waar activiteiten georganiseerd worden voor jong tot oud. Met hulp van vele vrijwilligers maken wij dit mogelijk. 

Word Vriend van de Stadshoeve
Drone foto Park de Stadshoeve Zwolle Stadshagen

Ontdek Park de Stadshoeve

Bij Park de Stadshoeve kan je spelen, ontmoeten, leren en ontdekken. 

Ouessant schaap duo

Kinderboerderij 

Bij Park de Stadshoeve hebben we verschillende boerderijdieren, zowel grote als kleine. Deze dieren worden dagelijks goed verzorgd door onze vrijwilligers en de medewerkers van Frion dagbesteding. 

Meer over kinderboerderij
Speelkasteel bij de Stadshoeve

Avontuurlijk spelen

Bij Park de Stadshoeve staat avontuurlijk spelen centraal. In ons park kun je heerlijk buiten spelen op diverse speelplekken. Ontdek onze Hummelhoeve, het waterspelen en het enorme speelkasteel Werkeren. 

Meer over avontuurlijk spelen
Park de stadshoeve geuren en kleurentuin

Tuinen en natuur 

Bij Park de Stadshoeve kun je genieten van een groene omgeving. Van moestuin tot moerastuin en ook insectenhotel, de natuur krijgt op ons park de ruimte. Ontdek meer over onze tuinen en natuur. 

Meer over tuinen en natuur
Bistro de Stadshoeve

Bistro de Stadshoeve 

Bij Park de Stadshoeve vind je een gezellige bistro. Je kunt er (h)eerlijk genieten van een goede kop koffie of thee. Bistro de Stadshoeve serveert heerlijke biologische gerechten voor zowel lunch als diner. 

Meer over Bistro de Stadshoeve
Broedkamer met zes tafels

Vergaderruimtes

Park de Stadshoeve beschikt over twee mooie vergaderruimtes in een groene omgeving. De ruimtes zijn vanaf twee aaneengesloten uren te huur. Ontdek meer over de inrichting en de mogelijke arrangementen. 

Meer over vergaderruimtes
Vrijwilligersgroep 2019

Vrijwilligerswerk 

Stichting de Stadshoeve wordt 100% gedraaid door vrijwilligers. Wil jij onze vrijwilligers ontmoeten of wil je zelf een steentje bijdragen aan ons park? Bekijk dan snel onze vrijwilligerspagina voor mogelijkheden. 

Meer over vrijwilligerswerk
Vergrootglas op het park

Educatie 

Op het gebied van Natuur en Milieu Educatie bieden wij verschillende themakisten aan voor groepen. Deze kisten kunnen worden gereserveerd om zo ook buiten het klaslokaal te leren.

Meer over educatie
Jumbo Nagelmeaker steunt Park de Stadshoeve

Partnerships

Veel ondernemers steunen ons middels een MKB- of ZZP-partnership. Dit zijn ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. De stichting heeft een ANBI-status.

Meer over partnerships
Burendag Tygo en Freek

Vriend van de Stadshoeve

Wil jij onze mooie activiteiten en het behoud van het park ondersteunen? Heel graag! Word dan Vriend van de Stadshoeve. Dit kan al vanaf €25,- per jaar. Je profiteert dan ook nog eens van extra voordelen.

Meer over Vriend worden

Meerjarenbeleidsplan

In ons meerjarenbeleidsplan 2022 – 2024 beschrijven we wat Stichting de Stadshoeve de komende jaren wil bereiken en hoe we dit denken te volbrengen.

Bekijk ons meerjarenbeleidsplan 2022-2024

Goededoelenstichting

Stichting de Stadshoeve is een erkend CBF goededoelenstichting. Wij hebben daarnaast een ANBI keurmerk.

CBF Erkenningsrapport De Stadshoeve

Jaarrekening Stadshoeve

Elk jaar laten wij een jaarrekening opmaken voor Stichting de Stadshoeve. 

Bestuursverslag en jaarrekening 2023

Statuten

Stichting de Stadshoeve is op 2 april 2015 opgericht met als doel “het dienen van het algemeen belang van de bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen, door het realiseren, continueren en faciliteren van een ontmoetingsplek voor de bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen en het (doen) exploiteren van een kinderboerderij (inclusief educatieve ruimten), een plaats voor avontuurlijk spelen en stadstuinen, alsmede al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.”

De stichting heeft geen winstoogmerk.

Hiermee geven we aan dat wij een ontmoetingsplek voor alle Stadshagenaren willen zijn met als belangrijkste pijlers Avontuurlijk spelen, Tuinen en Dieren.

Bekijk de statuten

Steun ons park en word Vriend van de Stadshoeve

Wij kunnen alleen bestaan door donaties, de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van onze Vrienden. Vanaf €25,- per jaar ben je Vriend en steun jij onze stichting. Hiermee kunnen wij ons park onderhouden en open houden. Uiteraard geven wij jou als Vriend extra voordelen bij Burendag of andere activiteiten op ons park. Geef hier jouw gegevens door en doneer of word Vriend van de Stadshoeve.

Ga naar de donatiepagina
Bistro de Stadshoeve

Nieuws van de Stadshoeve

Klusochtend 13 april

Afgelopen zaterdag hebben we met de vrijwilligers van de Stadshoeve en omwonende uit de wijk [...]

Lees meer
Beweegroute Het Stadspad

Bewegen, Flora & Fauna Beweegroute Het Stadspad is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort [...]

Lees meer
Bekijk alle nieuws

Volg ons op instagram

Ga naar instagram