Tuinen en natuur 

Bij Park de Stadshoeve geven wij ruimte aan tuinen en natuur. Een omgeving waar de prachtige ontwikkelingen van de seizoenen op de voet te volgen zijn. Onze vrijwilligers onderhouden de tuinen, denken mee in het verbeteren en zorgen voor een prachtige omgeving voor dieren en insecten.

Word Vriend van de Stadshoeve
Bloementuin bij de Stadshoeve

De tuinen en natuur bij Park de Stadshoeve

Groenten en fruit uit de moestuin

Moestuin

In onze moestuin worden allerlei groentes en fruit gekweekt. De bekende, maar ook vergeten groentes. Voor kinderen zijn deze tuinen erg leerzaam; ze kunnen kennismaken met de afkomst van het eten op hun bord. 

Van mei tot en met oktober kun je op zaterdagochtend biologisch gekweekte groenten en fruit kopen voor een zachte prijs. Kom zeker eens een kijkje nemen op een zaterdag. Iedere week en elk seizoen zijn er andere producten.

Bij op bloem

Belevenistuin

In onze belevenistuin staan maar liefst 3200 plantjes, die jouw zintuigen kunnen prikkelen. Je vindt zowel bloemen als kruiden in deze spectaculaire tuin. Maar vergeet ook niet onze levendige waterpoel en insectenhotel. Je kunt dus heerlijk door de tuin slenteren en je ogen, oren, neus en tast de kost geven. Als dat geen belevenis is!

Spreek onze vrijwilligers gerust eens aan en ontdek en leer over de prachtige planten die in onze belevenistuin staan. 

Waterpool in bloementuin

Waterpoel

Met onze waterpoel in de belevenistuin willen we amfibieën en insecten aantrekken. Dit is belangrijk voor de natuur, maar minstens zo interessant voor de bezoekers van ons park.

Ontdek een prachtige libelle of nuttige bodemdieren die rondom de waterpoel leven. Wist je trouwens dat wij voor scholen ook een themakist hebben speciaal over waterdiertjes? De leerlingen leren dan met behulp van de aanwezige materialen waterdiertjes vinden en herkennen. 

Insectenhotel

Veel insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig; ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht. Daarom hebben wij een mooi groot insectenhotel gebouwd in onze belevenistuin. 

Het Insectenhotel biedt insecten in de zomer een nest- en rustplaats, in de winter dient het hotel als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar eigen behoeften in een van de “kamers”, gebouwd met allerlei soorten materialen. 

Steun ons park en word Vriend van de Stadshoeve

Wij kunnen alleen bestaan door donaties, de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van onze Vrienden. Vanaf €25,- per jaar ben je Vriend en steun jij onze stichting. Hiermee kunnen wij ons park onderhouden en open houden. Uiteraard geven wij jou als Vriend extra voordelen bij Burendag of andere activiteiten op ons park. Geef hier jouw gegevens door en doneer of word Vriend van de Stadshoeve.

Ga naar de donatiepagina
Bistro de Stadshoeve

Nieuws van de Stadshoeve

Klusochtend 13 april

Afgelopen zaterdag hebben we met de vrijwilligers van de Stadshoeve en omwonende uit de wijk [...]

Lees meer
Beweegroute Het Stadspad

Bewegen, Flora & Fauna Beweegroute Het Stadspad is 2 kilometer lang, maar kan worden ingekort [...]

Lees meer
Bekijk alle nieuws

Volg ons op instagram

Ga naar instagram