Beweegroute”Het Stadspad” geopend

Vanaf gisteren kan je met een dobbelsteen de wijk Stadshagen door voor een nieuw initiatief. Zowel jong als oud wordt met een nieuwe wandel- en beweegroute aangespoord om buiten te bewegen. Heb je geen dobbelsteen bij je? Zowel bij de Stadshoeve als het Zonnehuis is voor een klein prijsje een dobbelsteen verkrijgbaar. Vanuit daar kan je de route starten.

Vrijdagochtend is de nieuwe wandelroute “Het Stadspad” feestelijk geopend door basisschoolkinderen, bewoners van het Zonnehuis en wethouder Monique Schuttenbeld. Zowel jong als oud wordt met de route aangespoord om buiten te bewegen: de route bevat 18 borden met beweegopdrachten, waarbij je met een dobbelsteen de opdracht bepaald. Het thema van de route is flora en fauna en de routeborden bevatten tekeningen en weetjes over planten en dieren die in de omgeving voorkomen.

Wil je de route lopen? Je kan starten bij de Stadshoeve of het Zonnehuis. Met behulp van de dobbelsteen is de route elke keer een beetje anders. Je kan de route dus vaker lopen. De route is maximaal 2 kilometer en kan ingekort worden tot 1 kilometer.

{showtime 29}