Het dagboek van de Stadshoeve – Online initiatief van en door de wijk Stadshagen

Stichting de Stadshoeve in Stadshagen heeft als doel verbinding in en met de wijk Stadshagen in Zwolle te creëren. Door de huidige coronamaatregelen is dit helaas nog steeds fysiek niet mogelijk. Reden te meer om een online initiatief te starten, waarbij we op zoek gaan naar verhalen over de Stadshoeve die door de wijkbewoners zelf worden gemaakt.

Met “Het dagboek van de Stadshoeve”, roepen wij de wijkbewoners van Stadshagen (en bezoekers van het park) op hun verhalen mét foto’s van Park de Stadshoeve te delen.

Meer in de buurt en een project voor fotografen

“Omdat wij een stichting zijn, hebben wij geen grote budgetten om steeds professionele foto’s te laten maken.  Daarnaast hebben wij ook niet de mankracht om alle verhalen zelf te verzinnen. Dat is ook zeker niet nodig. Wanneer je nagaat dat er naar schatting iedere dag 100 foto’s gemaakt worden van ons mooie park en alle avonturen die hier beleefd worden, zal er voldoende materiaal op de smartphones van wijkbewoners staan die het verhaal van de Stadshoeve heel mooi weergeven.” Aldus Esther Jellema, secretaris van Stichting de Stadshoeve.

Hoe word jij verhalen verteller van de Park de Stadshoeve?

Het aantal reisbewegingen moet worden beperkt en mensen blijven meer in hun eigen buurt. Hoe mooi is dan de oproep aan de wijkbewoners en (amateur) fotografen om de dieren, de speeltuinen, planten en avonturen bij Park de Stadshoeve op beeld vast te leggen.

Meedoen is heel simpel: stuur jouw foto (optioneel met verhaal) en je naam of social media naam naar dagboek@parkdestadshoeve.nl. Vervolgens zal de eindredactie (stichtingsbestuur) de inzendingen bekijken en de meest passende inzendingen gebruiken op de sociale mediakanalen, uiteraard met vermelding van de inzender. Op facebook hebben we momenteel een bereik van 3.182 vrienden en Instagram hebben we 1.103 volgers. Dus ook voor de wijkbewoners zelf een mooie kan om hun fotografiekunsten tentoon te stellen!

Online verbinding van en door de wijk

Jessica de Jonge, voorzitter van Stichting de Stadshoeve vertelt: “In tijden waarin we fysiek niet eenvoudig bijeen kunnen komen, kunnen we wel online de verhalen vertellen. Zo kunnen we de wijkbewoners online aan elkaar verbinden. Wij hopen dan ook dat veel mensen meedoen aan ons Dagboek-initiatief, want samen maken wij Park de Stadshoeve tot dé onmisbare kern van activiteiten in de wijk Stadshagen! Ook in roerige tijden zoals we nu doormaken!”

Park de Stadshoeve is gratis, maar kost wel geld…

Met de co-creatie van “Het dagboek van de Stadshoeve”, wil Park de Stadshoeve bezoekers graag meenemen in het reilen en zeilen van het park. Want het voer voor de dieren, onderhoud van de speeltuin, de hoefsmid voor de ezels, de scheerbeurten voor de schapen en ook de gezondheidschecks van alle dieren… het kost allemaal (veel) geld. Wij vragen geen entreegeld voor ons park en willen dat ook graag zo houden. Juist daarom zijn wij zo afhankelijk van onze vrienden, want met deze inkomsten kunnen wij ons park bekostigen.

Wil jij graag een helpende hand bieden?

Voor de dagelijkse verzorging kunnen wij gelukkig rekenen op de harde werkers van Frion en onze vrijwilligers. Is foto’s maken niet aan jou besteed? Of heb jij niet voldoende financiële middelen om vriend te worden? Dan kan je ook altijd nog je tijd en moeite doneren. Wij hebben namelijk nooit voldoende vrijwilligers. Daarom bij deze meteen een andere oproep: lijkt het je leuk om iets voor ons park te doen?  Wij hebben verschillende werkgroepen waarbij je als vrijwilliger kunt aansluiten. Je zit nergens aan vast, je hoeft niet iedere week te komen, maar ieder moment dat je kunt helpen, helpt het Park weer verder! Bekijk dan onze werkgroepen op de website of mail ons op info@parkdestadshoeve.nl.