€5000,- ontvangen van Rabobank

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat is er een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 beschikbaar gesteld voor duurzame projecten en initiatieven op regio gebied. Voor ons als Stadshoeve een mooie kans om ons bomenplan in te brengen en dat is heel positief ontvangen door de Rabobank. Wij ontvangen €5000,-, waarmee wij een deel van dit project kunnen financieren.

Even kort de achtergrond: Onze graslanden zijn opgedeeld in meerder weides, die worden gebruikt door onze dieren. Echter hebben niet alle weides (voldoende) schaduwplekken, nodig ter bescherming tegen zon en/of regen in het kader van dierenwelzijn. In overleg met gemeente Zwolle hebben wij het plan gemaakt om natuurlijke schaduwplekken te realiseren in de vorm van bomen.

Daarnaast willen wij de bomenrij van het historische eikenlaantje herstellen door het planten van een aantal eiken. Dit bomenplan is goedgekeurd door de gemeente Zwolle en met de bijdrage van de Rabobank wordt het ook op financieel gebied een haalbaar plan!