Fenna Rotmensen – Tuinen

Fenna Rotmensen

De tijd die ik in de tuin van Park De Stadshoeve doorbreng op zaterdagochtend is voor mij het mooiste uurtje van de week. Ik help met de verkoop van groente en fruit in de marktkraam en vind het leuk om kennis te delen die ik nog heb uit de tijd dat ik zelf op een boerderij woonde.

“Fenna’s weetjes” noem ik die. Vooral het werken met kinderen, en hun laten zien hoe ons groente en fruit groeit en bloeit spreekt mij aan. De tuin is voor mij een prachtige verbinding tussen de vrijwilligers én de diverse bewoners van de wijk die de groente en fruit van de Stadshoeve komen kopen.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl