Historische wandeling

Wandelen van het ‘Werkeren’ verleden naar het heden

Op Park de Stadshoeve in de wijk Stadshagen (Zwolle) is een wandelroute uitgestippeld waarbij je veel interessante informatie krijgt over hoe het er vroeger aan toe ging op het terrein en hoe dat zich verder heeft ontwikkeld.

Bij deze route van het verleden naar het heden sta je stil bij bijzondere plekken en worden anekdotes en verhalen van vroeger op een eigentijdse wijze aan je verteld. Door de wandeling herleven vroegere tijden en krijg je een indruk van hoe de Stadshoeve in de loop der tijd tot bloei gekomen is.

Verbinding tussen toen en nu

De route legt een verbinding tussen al het goede en interessante van het ‘Werkeren’ verleden en hetgeen de Stadshoeve ons nu te bieden heeft. In de Stadshoeve is een maquette aanwezig die kasteel Werkeren toont zoals deze destijds eruit zou hebben gezien. Op het houten speelkasteel is een groot schild aangebracht met daarop de familie wapens van de drie familie’s die ooit op kasteel Werkeren hebben gewoond. 

Het pleintje voor de Stadshoeve is omgedoopt tot het Reuvekampplein. De familie Reuvekamp waren de laatste bewoners van boerderij ’t Werkel, de laatste boerderij die op het park heeft gestaan.  

Draag je ons ook een warm hart toe, word vriend van de Stadshoeve.

{showtime 16}