Sally Hill – Tuinen

Vrijwilliger Sally Hill tuinen

Toen ik een paar jaar geleden in Stadshagen kwam wonen was ik blij verrast om Park De Stadshoeve op loopafstand te ontdekken. Om meer wijkbewoners te leren kennen heb ik mij hier toen aangemeld als vrijwilliger in de tuin.

Ik heb niet echt groene vingers maar vind het wel leuk om wat aan te rommelen, helemaal samen met anderen. We kletsen wat bij, halen wat onkruid weg, kijken of we de komende dagen nog moeten sproeien, en of er nog wat in de grond kan. Vanaf het voorjaar verkopen we elke zaterdagochtend onze opbrengst aan de wijkbewoners. De rabarber, bietjes en bloemkool waren vooral populair dit jaar. In het najaar maken we plannen voor het jaar erop. In mijn werk als zelfstandige tekstschrijver zit ik veel thuis achter mijn bureau. Dan ben ik blij dat ik af en toe de moestuin in kan.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl