Vrijwilligerswerk

Park de Stadshoeve wordt volledig gerund door vrijwilligers, er zijn zo’n 40 vrijwilligers actief bij de Stadshoeve. Er zijn verschillende vrijwilligersgroepen actief binnen de Stadshoeve en die zijn verdeeld onder werkgroepen.

Op dit moment zijn de volgende werkgroepen actief:

Dieren: de vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dierverzorging, dit doen zijn samen met de dagbesteding van Frion. Op doordeweekse dagen organiseert voornamelijk Frion de dierverzorging, in het weekend gaat dit met weekenddiensten met de vrijwilligers van de werkgroep dieren. 

Tuinen: de vrijwilligers voor de tuinen zijn verdeeld in de moestuin en de belevinistuin. Beide groepen zijn vaak op zaterdagochtend actief in de tuin en bij de moestuin worden ook groente en fruit verkocht op de zaterdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur.

Klussen: de vrijwilligers van het klusteam pakken kleine en grote klussen aan. Dit kan varieren tussen grote projecten (pergola, houten vlonder) tot kleine reparaties. 

Evenementen: de vrijwilligers van het evenemententeam organiseren jaarlijks zo’n 3 a 4 grote evenementen. Dit zijn in ieder geval paaseieren zoeken, de voorjaarsmarkt en het burendagfeest. 

Voorlezen: elke 1e zondag van de maand lezen we voor in de stadshoeve. Dit team verzorgt het voorlezen en bedenkt ook de thema’s en bijpassende knutselactiviteiten. 

Ben jij op zoek naar een leuke plek om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem gerust contact met ons op via info@parkdestadshoeve.nl