Werkgroepen de Stadshoeve

Bij Park de Stadshoeve zijn verschillende werkgroepen waarbinnen vrijwilligers actief zijn, Avontuurlijk spelen, Dieren, Educatie, Geschiedenis, Tuinen en Sponsoring. 

Werkgroep Avontuurlijk spelen

De werkgroep ‘Avontuurlijk spelen’ houdt zich bezig met de ontwikkeling van avontuurlijk spelen in Park de Stadshoeve. Inmiddels is de Wilgenburcht op het ‘eiland’ Werkeren gerealiseerd, de speeltuin voor nul tot en met vier jaar (tegenover Bistro de Stadshoeve) en het Speelkasteel voor 5 jaar en ouder. Naast het onderhoud van deze mooie speelgebieden, zal de waterloop rondom het speelkasteel nog verrijkt worden met avontuurlijke cross-over elementen en zal het speelgebied rondom de speeltuin 0-4 jaar nog verder worden ontwikkeld.  

Werkgroep Dieren

De werkgroep Dieren is verantwoordelijk voor een diversiteit aan dieren op de kinderboerderij. Zij verzorgen de dieren en zien toe op het dierenwelzijn. Op de doorde weekse dagen neemt Frion met de dagbesteding het grootste deel onder haar hoede, maar in het weekend worden de dieren verzorgt door onze vrijwilligers.

Ze willen het voor kinderen graag mogelijk maken om in contact te komen met de dieren. Daarom is bijvoorbeeld het konijnenverblijf gerealiseerd. Naast het verzorgen van de dieren zijn de vrijwilligers ook altijd actief betrokken bij de verschillende evenementen op ons park, aangezien onze eigen boerderij dieren ook altijd van de partij zijn. 

Werkgroep Educatie

De educatieve werkgroep organiseert het hele jaar door uiteenlopende evenementen voor jong en oud in de Stadshoeve. Ook beheert deze groep de agenda met betrekking tot beschikbaarheid van de ontmoetingsruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten, workshops etc.

Werkgroep Geschiedenis

De werkgroep Geschiedenis haalt de geschiedenis van Werkeren op en geeft die op Park de Stadshoeve weer in een wandelroute die van het verleden naar het heden leidt. Deze groep onderzoekt hoe het er vroeger aan toeging in het gebied ‘Werkeren’ en vertelt dit in mooie verhalen en anekdotes.

Werkgroep Tuinen

De werkgroep Tuinen houdt zich bezig met het onderhouden van de drie geweldige belevenistuinen. Binnen de werkgroep is een verdeling gemaakt tussen de moestuin en de geuren en kleuren tuin. De vrijwilligers houden zich bezig bij de moestuin ook bezig met welke groenten en fruitsoorten we gaan verbouwen, hoe we de tuin goed onderhouden en wat we doen met de groenten en fruit die uit de tuin komen. 

Werkgroep Sponsoring

De werkgroep sponsoring zet zich in om zoveel mogelijk partijen en/of doelgroepen aan de Stadshoeve te binden, die zorgen voor financiële dekking van ons park. Naast Vriend van de Stadshoeve kennen wij inmiddels ook ZZP partners en MKB partners. Alleen met voldoende financiële stromen is het haalbaar om het park te blijven exploiteren. 

Heb je interesse om aan te sluiten bij één van deze werkgroepen, mail ons dan via info@parkdestadshoeve.nl