Esma Senlik – Dieren

Vrijwilliger dieren Esma Senlik

Direct tijdens de officiële opening van Park de Stadshoeve in September 2017 heb ik mij aangemeld als vrijwilliger om de dieren te verzorgen. Esther van het bestuur sprak mij daar aan en liet weten dat dit zeker een mogelijkheid was en er altijd mensen nodig waren.

Vervolgens ben ik al vrij snel begonnen als vrijwilligster. Ik vind het heerlijk om alle dieren te verzorgen en te verwennen.

Als klein kind was ik altijd al bezig met dieren en wilde toen zelfs dierenarts worden. Dit is helaas niet gelukt maar op Park de Stadshoeve heb ik in de jaren met heel veel plezier van de dierenartsen geleerd over de zorg en welzijn van de dieren. Samen met de leukste collega’s van onze werkgroep dieren zorgen wij ervoor dat alle dieren gezond zijn en blijven.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl