Femke van der Kolk – Dieren

Femke van de Kolk vrijwilliger dieren

Toen ik nog heel jong was had mijn moeder geiten, maar later helaas niet meer. Tijdens de opening van Park de Stadshoeve in 2017 werd mijn moeder direct vrijwilliger om daar voor o.a. de geiten te mogen zorgen. Mijn zusje en ik gingen vaak helpen en ik ben ook gek op de geiten, met name de ‘Toggenburgers’. Deze heb ik nog helpen uitkiezen en sindsdien voer en verzorg ik deze geiten en neem ik ze vaak mee uit wandelen; omdat ik ze al vanaf dat ze 3 maanden zijn ken, lopen ze braaf met mij (en mijn zusje) mee. Sinds dit jaar ben ik ook zelf formeel vrijwilliger geworden en zit ik bij vergaderingen zodat ik ook mee kan beslissen over de verschillende dieren. Ik zit nog op school maar kan mijn vrijwilligerswerk goed daaromheen plannen.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl