Jeanet Snoeyink – Activiteiten

Vrijwilliger Jeanet Snoeyink evenementen

Zo’n 15 jaar geleden kwam ik al naar deze plek met mijn neefje. Er was toen alleen nog een dierenweide met een schuurtje, en wat speelattributen voor kinderen. Jaren later werd er gesproken in het Cultuurhuis van Stadshagen over de plannen wat er moest komen.

Mooie plannen en goede burgerinitiatieven. Daadwerkelijk actief ben ik betrokken geworden bij het park tijdens de opening van Park de Stadshoeve in september 2017. Sindsdien zit ik in de werkgroep Evenementen. In de praktijk komt het erop neer dat we voornamelijk kinderactiviteiten organiseren. Binnenactiviteiten zoals knutselen en tekenen, maar b.v. ook uilenballen uitpluizen, en diverse buitenactiviteiten zoals eieren zoeken met Pasen. De eerlijkheid en enthousiasme van de kinderen, daar kan ik enorm van genieten. Daarnaast ben ik altijd wel in voor wat extra klusjes. Flyeren bij de Jumbo voor het speelkasteel of informatie verstrekken bij de stand op het Stadshagenfestival. Er komt veel kijken bij de organisatie van Park de Stadshoeve en ik vind het leuk om daar een onderdeel van te zijn.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl