Martine van der Kolk – Dieren

Martine van der Kolk vrijwilliger dieren

Ik ben opgegroeid met geiten, kippen en konijnen en vooral de geiten miste ik enorm. Vanaf de oprichting heb ik de Stadshoeve daarom met belangstelling gevolgd. Mijn eerste bijdrage was het bedenken van de naam van ons mooie park.

Pas bij de officiële opening in september 2017 ben ik actief vrijwilliger geworden. Als lid van de werkgroep Dieren ben ik één van de vaste dierverzorgers wanneer Frion afwezig is (in de weekenden, vakanties). Daarnaast denken we in de werkgroep Dieren ook na over hoe we inkomsten kunnen generen om het park draaiende te houden, wat toch best een uitdaging is.

Eerst had ik de twijfel of vrijwilligerswerk niet teveel werd naast mijn gezin en baan. Maar nu ben ik blij dat ik de stap gezet heb. Het is juist een heerlijk ontspannende vrijetijdsbesteding. Ik doe iets nuttigs voor de wijk en kan mijn kinderen van dichtbij laten ervaren hoe leuk dierverzorging is. Een echte win-win situatie!

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl