Jessica de Jonge – Bestuur

Vrijwilliger bestuur Jessica de Jonge voorzitter

Sinds het voorjaar 2016 ben ik als vrijwilliger aangesloten bij Park de Stadshoeve. Toen begonnen in de werkgroep Avontuurlijk Spelen om een bijdrage te kunnen leveren aan het opzetten en ontwikkelen van leuke speeltuinen en natuurlijke speelaanleidingen.

Al snel heb ik de stap naar het bestuur gemaakt om veel breder mijn kennis en kunde in te kunnen zetten. Sinds de zomer van 2018 mag ik als voorzitter van het bestuur me nuttig maken voor het park en ben ik heel trots op alle enthousiastelingen die net als ik zich vrijblijvend inzetten voor Park de Stadshoeve. Ik haal voldoening uit het werk dat ik voor Park de Stadshoeve kan doen en kan er geen voorstelling van maken om niet op enigerlei wijze bij dit fantastische initiatief betrokken te zijn.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl