Jérôme Delnooz – Bestuur

Vrijwilliger bestuur penningmeester Jérôme Delnooz

In 2017 ben ik in Stadshagen komen wonen. In eerste instantie heb ik de wijk vooral ervaren als een forenzen paradijs (en daar ben ik er zelf ook een van). De Stadshoeve biedt daarin een welkome afwisseling.

Een plek met groen, dieren, speeltuinen, bistro waar ik veelvuldig met mijn vrouw en kinderen gebruik van maak. Wat mij erg aanspreekt is dat de Stadshoeve een burgerparticipatie project is, dus valt en staat met actieve deelname en ondersteuning van wijkbewoners.

Om daar mijn steentje aan bij te dragen, en niet alleen maar te ‘consumeren’, ben ik mei 2018 toegetreden tot het bestuur als penningmeester.  In die rol zorg ik voor het inzicht in de inkomsten en uitgaven voor de korte en lange termijn.

Het is erg leuk om samen met de andere vrijwilligers de Stadshoeve te runnen. De vraagstukken en problematieken zijn totaal anders dan in mijn werk- en thuissituatie. Maar dat maakt het juist een mooie uitdaging en, voor mij, een leuke hobby.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl