Esther Jellema – Bestuur

Vrijwilliger bestuur secretaris Esther Jellema

Vanuit de basisschool van mijn kinderen ben ik in september 2016 als schoolambassadeur betrokken geraakt bij Park de Stadshoeve. Vervolgens ben ik aangesloten bij het bestuur en inmiddels steek ik behoorlijk wat uurtjes per week in de Stadshoeve.

Ik vind het een bijzonder mooi project, waarbij er allerlei verschillende aspecten voorbij komen.

Het is heel divers qua onderwerpen en je leert enorm veel mensen kennen in je eigen wijk. Ik zit in de positie dat ik veel tijd kan steken in deze vrijwilligersbaan en zolang het uitdagend is en ik mijn hersenen kan kraken, blijf ik deze tijd er graag insteken. Een uniek project in de wijk Stadshagen, waar we volgens mij allemaal trots op mogen zijn.

Binnen park de Stadshoeve zijn momenteel zo’n 35 vrijwilligers werkzaam, in zowel bestuur als werkgroepen. Als je vrijwilliger wil worden bij de Stadshoeve, dan zijn er een aantal zaken die wij organiseren. Zo is er een een gedragscode geschreven die door elke vrijwilliger wordt ondertekend, is er een vrijwilligersovereenkomst die wordt ondertekend en wordt de vrijwilliger gevraagd om een VOG aan te vragen en te overleggen. In november betalen wij een kleine vrijwilligersvergoeding uit, op basis van het aantal ingezette uren over dat betreffende jaar. Daarnaast organiseren wij in het jaar altijd een paar leuke momenten voor de vrijwilligers. Zoals een vrijwilligers update met een hapje en een drankje en een gezellig BBQ avond bij Bistro de Stadshoeve. Het uitgangspunt van de stichting is dat iedereen welkom is. Welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan het opbouwen en (onder)houden van Park de Stadshoeve. Welkom om eigen activiteiten op de Stadshoeve te ontplooien en welkom om te genieten van de faciliteiten van het park. Wij proberen dan ook alle mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een plekje te geven in één van de vrijwilligersteams. Binnen de stichting is er een verdeling gemaakt in diverse aandachtsgebieden, zoals dieren, tuinen, klussen, evenementen, geschiedenis en bestuur. Binnen al deze aandachtsgebieden zijn meerdere vrijwilligers actief en dit varieert van wekelijks tot af en toe bijspringen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij Park de Stadshoeve, stuur dan een bericht naar info@parkdestadshoeve.nl