Vacature vrijwilliger werkgroep dieren

VACATURE werkgroep Dieren

De werkgroep Dieren van Park de Stadshoeve zoekt parttime vrijwilligers voor 2 verschillende rollen, namelijk dierverzorging in het weekend of op doordeweekse dagen. Lijkt het jou leuk om actief betrokken te zijn bij Park de Stadshoeve en haar dieren? Lees dan verder en neem contact op!

Taakomschrijving

In de weekenden en tijdens feestdagen worden de dieren verzorgd door vrijwilligers van Park de Stadshoeve. Op doordeweekse dagen worden de dieren verzorgd door cliënten van Frion.

Vrijwilliger voor de weekenden en feestdagen

Dierverzorging in weekenden en op feestdagen betreft de verzorging van onze ezels, geiten, schapen, varkens, kippen, konijnen en cavia’s. De verzorging van deze dieren wordt ingedeeld volgens een rooster met ochtend- en middagdiensten. Een dienst beslaat ongeveer 2,5 – 3 uur, waarbij je onder andere verantwoordelijk bent voor het voeren en omweiden van de dieren, schoonmaken van de stallen en borstelen van de ezels.

Elke 4-6 weken is er ’s avonds een overleg van de werkgroep dieren.

Vrijwilliger voor de doordeweekse dagen

Bij de dierverzorging op doordeweekse dagen kunnen er onverwachte dingen gebeuren waardoor er extra raad of ondersteuning nodig is. Daarom zijn we op zoek naar een extra vrijwilliger die de begeleiders van Frion met raad en daad kan bijstaan bij de dierverzorging. Zijn er bijvoorbeeld zieke dieren of geboortes, dan ben jij (op afroep) beschikbaar om deze dieren de zorg te bieden die ze nodig hebben. Ook ben je aanspreekpunt voor de begeleiders van Frion als zij vragen hebben. Je houdt de andere vrijwilligers van de werkgroep dieren (die in de weekenden de dierverzorging voor hun rekening nemen) op de hoogte en stemt met hen af over bijzonderheden.

In de meest ideale situatie ben jij of je collega vrijwilliger dagelijks aanwezig op de Stadshoeve, afhankelijk van de omstandigheden variërend van een half uur tot maximaal 3 uur, en sluit je aan bij het overleg van de werkgroep Dieren dat eens in de 4-6 weken ’s avonds plaatsvindt.

Functie-eisen

Affiniteit met dieren is natuurlijk het allerbelangrijkst en enige ervaring met dierverzorging is gewenst. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken, leg je makkelijk contact en vind je het niet erg om aangesproken te worden door bezoekers tijdens je aanwezigheid. Het hebben van communicatieve vaardigheden en het kunnen begeleiden van kinderen, die willen helpen bij de verzorging van de dieren, is daarom een pré.

Verdere informatie

Park de Stadshoeve staat midden in de wijk Stadshagen en als vrijwilliger kom je in contact met kwetsbare groepen. Daarom heeft Stichting de Stadshoeve een aannamebeleid en een gedragscode opgesteld en wordt er van elke vrijwilliger gevraagd om een VOG te overleggen. De minimale leeftijd om vrijwilliger te worden is 16 jaar.

Past één van deze vrijwilligersfuncties helemaal bij jou en wil je een keer komen kijken? Mail dan je motivatie naar info@parkdestadshoeve.nl.