Opening Park de Stadshoeve door René de Heer

ZWOLLE – Op zaterdag 23 september aanstaande is er van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag bij Park de Stadshoeve. Hieraan voorafgaand wordt op donderdag 21 september het park om 17.00 uur officieel geopend door wethouder René de Heer. Het groene park in hartje Stadshagen is een leerzame ontmoetingsplek voor de bewoners van de wijk Stadshagen en directe omgeving.

Het park dat wandelend vanaf het winkelcentrum te bereiken is, is een project van wijkbewoners, een initiatief dat door de gemeente Zwolle wordt toegejuicht. Momenteel zetten 50 vrijwilligers verdeeld over acht werkgroepen zich in voor jong en oud. Voorzitter Martin Hendriksen zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en alle plannen goed op elkaar afgestemd worden.

In het park kunnen kinderen avontuurlijk spelen, met boerderijdieren knuffelen en samen met (groot)ouders leren over de natuur. In het ontmoetingscentrum, een multifunctioneel gemeenschapsgebouw, worden evenementen voor o.a. scholen en verzorgingshuizen georganiseerd. Ook kunnen bedrijven gebruikmaken van de ruimten voor netwerkbijeenkomsten, vergaderingen of flexwerken. Op 1 september jongstleden is onder hetzelfde dak Bistro de Stadshoeve geopend. “We zijn enorm trots op wat we nu al gerealiseerd hebben. In de nabije toekomst zijn we nog veel meer van plan”, aldus Hendriksen.

Na de officiële opening houdt Park de Stadshoeve meteen op zaterdag 23 september van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag. Men kan dan een rondleiding door het park krijgen en veel leren over de geschiedenis van Werkeren. Ook zijn er dan tal van gratis activiteiten voor kinderen zoals grote springkussens, long boarden op een speciaal parcours, je eigen schilderij of minituintje maken en zelf pannenkoeken bakken.

Meer informatie is te vinden op de site www.parkdestadshoeve.nl.

+++ EINDE PERSBERICHT +++

Noot voor de redactie

Voor meer informatie: Martin Hendriksen, 06 53 22 46 20
Website: www.parkdestadshoeve.nl
Logo en foto: https://www.parkdestadshoeve.nl/de-stadshoeve/voor-de-pers